Täysin uudistunut Fendi nyt meillä!

1925

Tuore aviopari Adele ja Edoaro Fendi perustavat Roomaan nimeään kantavan pienen nahkatavarakaupan, jonka yhteydessä toimii turkispaja. Kauppa menestyy ja laajenee laadukkaiden laukkujensa ja taidokkaan käsityönsä ansiosta.

1946

Adelen ja Edoardon tyttäret Paola, Anna, Franca, Carla ja Alda tulevat innoissaan mukaan perheyritykseen yksi kerrallaan heti koulut käytyään. He tuovat mukanaan uutta puhtia ja tuoreita ideoita, ja haluavat kehittää tuotteita yhä paremmiksi.

1965

Fendi palkkaa nuoren saksalaisen Karl Lagerfeldin suunittelijaksi. Hän suunnittelee kuuluisan kaksois FF -merkin, josta tulee suorastaan käsite tyylille. Lagerfeldin teettämän kehitystyön ja huolellisen käsityön ansiosta Fendi on tänäänkin johtava merkki muotimarkkinoilla. Karl Lagerfeld on nykyäänkin yrityksen taiteellinen johtaja.

Vuonna 1984 Fendi laajentaa tuotevalikoimaansa vaatetuksesta ja laukuista muihin asusteisiin, ja myös ensimmäiset Fendi-silmälasikehykset tulevat markkinoille. Fendi for Women -tuoksu lanseerataan seuraavana vuonna.

1994 jo kolmas sukupolvi astuu maineikkaan perheyrityksen palvelukseen.

1999

Moët Hennessy Louis Vuitton S.A., LVMH, joka on ranskalainen ylellisyystuotteita valmistava ja markkinoiva yritys, ostaa Fendin kehittääkseen siitä vielä loistokkaamman ja tunnetumman. LVMH:n muita merkkejä ovat muun muassa Louis Vuitton, samppanjamerkki Moët & Chandon, konjakkimerkki Hennessy sekä kello- ja kehysvalmistaja Tag Heuer.

2014

Italialainen kehysvalmistaja Safilo valmistaa täysin uuden kehysmalliston Fendille. Safilolla on kokemusta ja taitoa kehysvalmistukseen kahdeksalta vuosikymmeneltä, ja se on tunnettu erityisen laadukkaista kehyksistään. Fendin uudet kehykset lanseerataan Suomeen, ja Silmäoptikot Raumalla on yksi muotitalon valitsemista optikkoliikkeistä, josta tätä upeaa kehysmallistoa saa! Kehykset ovat ylellisen tuntuisia, niissä on huolella työstettyjä yksityiskohtia ja mielenkiintoisia väri- ja materiaaliyhdistelmiä.

Tervetuloa tutustumaan täysin uuteen Fendi -mallistoon!

 

Jaa artikkeli: