Silmän terveystarkastus

Silmän terveystarkastus

Silmän terveystarkastuksessa saadaan tarkempi tieto silmien terveydestä. Silmänpohjan tarkastus on keskeisessä asemassa silmän terveyttä arvioitaessa. Silmänpohjan seuranta on tärkeää diabeetikoilla, glaukomapotilailla tai jos suvussa on glaukomaa. Tarkastuksessa tehdään myös väri- ja stereonäön ja kontrastiherkkyyden tutkimukset.

Jos tutkimuksissa ilmenee sairauteen viittaavia tekijöitä on optikolla velvollisuus ohjata asiakas silmätautien erikoislääkärin vastaanotolle. Silmälääkäri suorittaa tarkastuksen, antaa lausunnon ja tarvittavat lähetteet.

Silmäoptikoiden palveluihin kuuluu myös silmälääkärin vastaanotto. Tiloissamme silmien terveystarkastuksia suorittaa silmätautien erikoislääkäri ja silmäkirurgi Mohammad Al-Juhaish. Mohammad Al-Juhaishin työpaikka on Turun yliopistollisessa keskussairaalassa, mistä hän käy säännöllisesti pitämässä vastaanottoa Silmäoptikoilla.

Laajennettu silmän terveystarkastus

Laajennetussa silmän terveystarkastuksessa kuvataan silmänpohjat eli verkkokalvot digitaalisesti. Voidaan myös käyttää silmänpohjan valokerroskuvausta (OCT) kudoskerroksien poikkeamien löytämiseksi. Tarvittaessa on mahdollista käyttää myös mustuaista laajentavaa lääkeainetta kuvauksen yhteydessä.

Silmätautien erikoislääkärin tutkimus

Silmälääkäri suorittaa tarkastuksen ja antaa lausunnon optikon tekemien tutkimusten perusteella. Silmälääkäri voi tehdä itse lisätutkimuksia ja määrätä jatkotoimenpiteisiin.